Sałatka z rukoli z karmelizowaną gruszką i serem Bleu d’Auvergne

  • 12
  • 2
  • kolacja
  • 8zł/os.

Lista składników

1 opakowanie rukoli (4 duże garście)
2 twarde gruszki
1 opakowanie sera President Bleu d'Auvergne
½ szklanki orzechów włoskich
kilka suszonych pomidorów
2 ciabatty
1 łyżka masła
1 łyżka cukru brązowego
6 łyżek octu balsamicznego

Przygotowanie

Na patelni rozpuścić masło z cukrem i octem balsamicznym. Dodać pokrojone w ćwiartki i oczyszczone gruszki i orzechy. Dusić na małym ogniu około 5 minut. Umytą rukolę przełożyć na talerz, udekorować karmelizowanymi gruszkami i orzechami. Dodać pokruszony ser President Bleu d’Auvergne i suszone pomidory. Na koniec polać pozostałym na patelni sosem. Serwować z grillowaną ciabattą.

Smacznego!

ann@sadowy

UdostępnijPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook