RUMIANY KURCZAK Z POMIDORKAMI

  • 80
  • 4
  • kolacja
  • 0zł/os.

Lista składników

8-10 pałek z kurczaka
ok. 20 pomidorków koktajlowych
1/2 łyżeczki soli
świeżo mielony czarny pieprz
łyżka słodkiej papryki
3 łyżki oliwy z oliwek
świeża papryczka chili
główka czosnku
łyżka musztardy
świeży tymianek lub bazylia

Przygotowanie

Wymieszać oliwę, sól, pieprz, słodką paprykę w proszku, posiekaną papryczkę chili, musztardę. Zalać kurczaka marynatą i odstawić na godzinę. W naczyniu do zapiekania lekko skropionym oliwą ułożyć pałki kurczaka, ząbki czosnku i pomidorki. Posypać wszystko grubo posiekanymi ziołami. Piec 45 minut w temp.180°c, aż mięso będzie miękkie, a skórka złota i chrupiąca.

UdostępnijPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook