PYRY ZE SWOJSKIM GZIKIEM

  • 60-90
  • 6
  • obiad
  • 4zł/os.

Lista składników

6 dużych ziemniaków
250 g twarogu wiejskiego półtłustego
2-3 ząbki czosnku
5-6 łyżek kwaśnej śmietany
lub jogurtu naturalnego
pęczek szczypiorku
pół pęczka rzodkiewek
pół pęczka koperku
pół łyżeczki soli
pieprz czarny

Przygotowanie

Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku przez ok. 60-90 min w 180°c. Rozdrobnić twaróg widelcem, dodać śmietanę, wyciśnięty czosnek, pokrojone w drobną kostkę rzodkiewki, posiekany koper i szczypiorek.przyprawić solą i pieprzem.ziemniaki przekroić na połówki i na każdą położyć twarożek. Całość posypać resztą szczypiorku.

ann@sadowy

UdostępnijPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook