KANAPKI Z MOZZARELLĄ I ZIELONO-CZERWONĄ SALSĄ

  • 10
  • 3-6
  • przekąska
  • 6zł/os.

Lista składników

3 bułki z dynią
masło
2 kule mozzarelli
garść listków rukoli
1 awokado
2 świeże dojrzałe pomidory
świeża bazylia
łyżka oliwy z oliwek
łyżka soku z cytryny
1 czerwona papryka
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Bułki z dynią przekrój na połówki. Przygotuj salsę: pomidory, paprykę i awokado pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, polej oliwą, przypraw solą, posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem i wymieszaj. Każdą część bułki posmaruj masłem, połóż na niej kilka listków rukoli i dwa plastry mozzarelli. Na tak przygotowane kanapki nakładaj łyżką zielono-czerwoną salsę. Udekoruj listkami bazylii.

Wino

Do tak lekkich, smacznych kanapek dobrze spróbować wina lekkie, młode i raczej bez beczki. Dobrym wyborem powinien okazać się PinotGrigio, Sylvaner czy austriacki Gruner Veltliner.

ann@sadowy

UdostępnijPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook