DORSZ Z ZIOŁOWYM MASŁEM

  • 20
  • 2-4
  • kolacja
  • 5zł/os.

Lista składników

4 filety z dorsza
2 łyżki mąki
4 łyżki miękkiego masła
posiekane zioła (po 1 łyżce): pietruszka, koper, tymianek
1 ząbek czosnku
łyżka soku z cytryny
plasterki cytryny
sól i pieprz

Przygotowanie

Rybę posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 0,5 godziny. Z 2 łyżek masła, czosnku, szczypty soli i ziół przygotować masło ziołowe. Rybę oprószyć mąką i smażyć na maśle na średnim ogniu ok. 10 min. Podawać z masłem ziołowym i kawałkami cytryny.

 

 

ann@sadowy

UdostępnijPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook