BUŁKA ZAPIEKANA Z JAJKIEM

  • 2
  • przekąska
  • 3zł/os.

Lista składników

2 ciabatty róża ciemna
2 jajka
1 mała cebula
50 g boczku
oliwa z oliwek
1 łyżka masła
szczypiorek
sól, pieprz

Przygotowanie

Odcinamy górę bułki, ostrożnie wydrążamy miąższ. Cebulę i boczek kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oliwie z oliwek, aż z boczku wytopi się tłuszcz. Dno bułki smarujemy masłem, wykładamy boczkiem i cebulą. Na wierzch ostrożnie wlewamy jajko, posypujemy solą i pieprzem. Bułeczki pieczemy w piekarniku około 15-20 min. w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

ann@sadowy

UdostępnijPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook