Awokado zapiekane z jajkiem

  • 5
  • 2
  • śniadanie
  • 5zł/os.

Lista składników

2 awokado
1 papryczka chili
4 jajka
sól, pieprz do smaku
2 ciabatty róża ciemna

Przygotowanie

Dojrzałe awokado umyj, przetnij i wyjmij pestki. Aby awokado nie kołysało się na boki przytnij spód. Rozbij jajka i w miejsce pestki umieść żółtko i tyle białka ile się zmieści. Dopraw solą i pieprzem. Zapiekaj w temperaturze 180 °C około 20 minut. Idealnie jeśli białko się zetnie a żółtko pozostanie w środku płynne. W tym czasie oczyść z pestek i bardzo drobno posiekaj papryczkę chili. Upieczone awokado posyp papryczką i serwuj z ciabattą róża ciemna.
014-2263

UdostępnijPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook